De zinloze ontmoetingen en aporie is troef.

Nu Mark Rutte op bezoek is bij Emmanuel Macron, Frankrijk, waar zij beweren altijd wel een resultaat te halen bij een bespreking.
Nu de angst bij beide “leiders” duidelijk naar voren komt, in verband met de Europese Verkiezingen op 23 mei 2019, waar mogelijk de Eurosceptische partijen de handen ineen slaan, is die angst is niet ongegrond. En….. **Als Europa concurrerend wordt, kunnen we de burger beter beschermen,. Handel voeren: JA, maar dan wél eerlijke handel. Dan bescherm je de burger”.*** Het “item” is, doorgaan of stoppen met de Europese Unie was de doelstelling van Macron en Rutte bij hun ontmoeting.
Macron is doodsbenauwd dat Europa uiteen valt. Waarom? Hij krijgt steeds een dikke buidel geld van de Europese Gemeenschap, hoofdzakelijk van Duitsland en Nederland. Hoe…. eerlijke handel. Dat bestaat dus niet, en, de burger wordt ook een beetje moe van al dat geklets : **eerlijke handel en geld ontvangen van Nederland en Duitsland? ** ik vraag me dan werkelijk af wat “men” bezielt zoiets te willen melden. Immers: Hoe moet Frankrijk eerlijke handel bedrijven als Frankrijk al bijna failliet is?
Het is immers nu al bewezen dat de Europese Unie vervlogen ambities als geschiedenis mag optekenen én een **Utopische mythe ** aan het worden is, of al blijkt te zijn.
Prof dr. Harry Verbon ( www.mejudice.nl ) schreef een artikel met de aanhef:”** De EU is onvermijdelijk op weg naar een transferunie.”** Bij het lezen van dat artikel is de logica juist en blijkt dus de “ afgesproken begrotingsdiscipline van de lidstaten volledig te falen” . Nu er mogelijk het ESM-fonds een permanent fonds wordt voor lidstaten met zogenaamde tijdelijke financiële problemen. Immers: de Euro is voor de Zuidelijke landen te duur en ook de voorwaarden, die gesteld zijn, “kunnen de zwakke lidstaten” NIET AAN VOLDOEN. Zodat de “ meeting” Macron en Rutte eigenlijk een nietszeggende propaganda stunt is. Immers: de zwakke lidstaten willen de Euro niet opgeven….. maar dan houden de Lidstaten elkaar in een “ wurggreep”. Immers:” Zoals Verbon schrijft:” Door divergerende economische ontwikkeling bij het handhaven van de Euro, kan de EU niet anders dan een transferunie zijn.” En… dat is voor Nederland niet vol te houden. De enige weg is dan toch maar te stoppen met de Europese Unie,….. het zal een onverbiddelijke noodzaak zijn de Europese Unie te verlaten. Wat onbesproken blijft is de immigratie, En juist de problematiek van immigratie wordt onderschat. De overbevolking, zowel in Nederland als wel in Frankrijk, België, Spanje, Portugal is de aanzet tot onbeheersbare ” sociaal pathologie” en zeker ook Duitsland begint aardig op weg te komen een onleefbaar land te worden door aanslagen en bureaucratie. Daarnaast is “Brussel” een lobbystad geworden, multinationals hun macht kunnen uitbreiden en China grond wil opkopen om voedsel te verbouwen voor ………China. Hoe naïef en hoe dom is “men” in Europa? Dat de Eurosceptische partijen nu de handen ineenslaan, om de droomwensen van Vanderhofstad, Juncker, Tust en Rutte te stoppen lijkt mij niet ondenkbaar. Dat daarmede zeker een begin wordt gemaakt de Europese Unie te ontmantelen en is, naar mijn inzicht, onontkoombaar geworden. En dan te bedenken dat de schulden van de Zuidelijke Centrale banken aan Nederland en Duitsland mogelijk moeten worden afgeschreven. Nederland krijgt nog € 102.000.000.000,– en Duitsland € 323.000.000.000,– van de Centrale Banken en Zuid- Europa. Ik denk niet dat Macron en Rutte het daarover hebben gehad.

8 mei 2019.

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.